Als je in contact bent geweest met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld, of als je je ziek voelt en denkt dat je het virus misschien hebt opgelopen, vraag je zich misschien af of een PCR test in Amsterdam de juiste optie voor jou is. Deze blogpost geven we je alle informatie die je nodig hebt om die beslissing te nemen. We zullen bespreken wat een PCR test is, wat het je kan vertellen over je gezondheid, en hoe je een PCR test in Amsterdam kunt doen.

Wat is een PCR test?

Een PCR test is een test waarbij een klein monster van je speeksel of slijm wordt gebruikt om te controleren op de aanwezigheid van het coronavirus. PCR staat voor “polymerase kettingreactie” Dit type test is zeer nauwkeurig en kan uitwijzen of je het coronavirus hebt, zelfs als je geen symptomen hebt. 

 

Het slijm monster wordt naar een laboratorium gestuurd waar het wordt gemengd met chemicaliën die het gemakkelijker maken om het genetische materiaal van het virus te zien. Als het virus in je monster aanwezig is, zal dit bij de PCR test als een positief resultaat worden aangegeven.

Hoe kun je een PCR test doen in Amsterdam 

Je kunt op twee manieren een PCR test doen in Amsterdam; via de GGD of via een particulier bedrijf.

 

  • Via de GGD; je kunt online of telefonisch een afspraak maken. Je krijgt een aantal vragen over je klachten en recente reisgeschiedenis. Vervolgens kun je gratis een afspraak maken op een van hun testlocaties. De uitslag krijg je tussen de 24 en 48 uur na de test.
  • Particuliere bedrijven; Er zijn veel particuliere bedrijven in Amsterdam die PCR testen aanbieden, maar het is belangrijk om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn. Je kunt dit het makkelijkste doen door online recensies te lezen over het bedrijf. De kosten van een PCR-test bij een particulier bedrijf variëren. Als je bij een particulier bedrijf een test laat doen heb je meestal een stuk sneller uitslag en krijg je een certificaat die kan gebruiken voor reizen of toegang tot evenementen.

Wat moet je weten voordat je een PCR test laat doen in Amsterdam

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een PCR test laat doen in Amsterdam. Het belangrijkste is dat je ervoor moet zorgen dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt. Zorg ook dat je op tijd aanwezig bent op de locatie waar je je laat testen. 

We hopen dat dit blogbericht een aantal van je vragen over het laten doen van een PCR test Amsterdam heeft beantwoord. Stay safe!